VINARIUM
+ NEWSLETTER
  • en English
    • ro Română
2025-05-22 09:00:00
until the start of the competition
Registration
  • Online Registration
  • Email Registration
  • Home
  • The contest
    • About
      • About the contest
      • Regulation
      • VINARIUM medals
      • Special Prizes
      • Agenda
    • Registration
      • Registration Guide
      • Online Registration
      • Email Registration
      • Registration Fee
      • Samples shipping
      • Contact
    • Press
      • Press 2024
      • Press 2023
      • Press 2022
      • Press 2021
      • Press 2020
      • Press 2019
      • Press 2018
      • Press 2017
      • Press 2016
      • Press 2015
      • Press 2014
      • Press 2013
      • Press 2012
      • Press 2011
  • Jury
    • Jury 2025
    • Jury 2024
    • Jury 2023
    • Jury 2022
    • Jury 2021
    • Jury 2020
    • Jury 2019
    • Jury 2018
    • Jury 2017
    • Jury 2016
    • Jury 2015
    • Jury 2014
    • Jury 2013
  • Results
  • Partners
  • ENOVART
  • Gallery
    • Photo
    • Video
    • Audio
  • News
  • Home
  • The contest
    • About
      • About the contest
      • Regulation
      • VINARIUM medals
      • Special Prizes
      • Agenda
    • Registration
      • Registration Guide
      • Online Registration
      • Email Registration
      • Registration Fee
      • Samples shipping
      • Contact
    • Press
      • Press 2024
      • Press 2023
      • Press 2022
      • Press 2021
      • Press 2020
      • Press 2019
      • Press 2018
      • Press 2017
      • Press 2016
      • Press 2015
      • Press 2014
      • Press 2013
      • Press 2012
      • Press 2011
  • Jury
    • Jury 2025
    • Jury 2024
    • Jury 2023
    • Jury 2022
    • Jury 2021
    • Jury 2020
    • Jury 2019
    • Jury 2018
    • Jury 2017
    • Jury 2016
    • Jury 2015
    • Jury 2014
    • Jury 2013
  • Results
  • Partners
  • ENOVART
  • Gallery
    • Photo
    • Video
    • Audio
  • News
2018

Press 2018

HRB Trends: Street Food. Ameninţare sau oportunitate?

Când se întâmplă un lucru… se întâmplă, iar dacă ne uităm în altă parte nu înseamnă că… nu se întâmplă. Chiar dacă par un sofism, ori o compoziţie de logică neevoluată, rândurile de mai sus conţin un mare adevăr: fuga de confruntările iminente nu rezolvă nimic. Sau nu rezolvă nimic în favoarea ta. Vei termina cursa obosit, cu spatele la adversar și cu un „teritoriu“ abandonat, ocupat de „challenger“.

06.08.2018

citeste mai mult>>>

Business Magazine: Cătălin Păduraru: Vinarium, IWCB sau lupta la baionetă în războaiele vinului

Viticultura, vinul, extensiile acestora, enoturismul, enofarma-cosmetică, nu sunt văzute ca resursă importantă pentru economia ţării. Deşi modele demne de urmat sunt peste tot în lume, România pare incapabilă să urmeze vreunul

19.07.2018

citeste mai mult>>>

Business Magazine: Opinie Cătălin Păduraru, CEO, International Wine Contest Bucharest: “Să învăţăm de la cei mai buni”

Concurenţa, se înţelege, este cea globală. Este important să parcurgeţi rândurile de mai jos din această perspectivă. Vinul românesc „joacă“, deocamdată, local, rareori regional şi deloc global. În încercarea de a găsi rezolvare la „problema vinului românesc“, la lipsa de notorietate internaţională (notorietate care, odată instalată, ar aduce mari beneficii unor comunităţi foarte mari), să încercăm să ne apropiem de modul de gândire ştiinţific, validat de adevăratele fluxuri de performanţă comercială.

06.06.2018

citeste mai mult>>>

Vinul.ro: Precizări importante despre rezultatele, scopurile și invitații VINARIUM. De la organizatorul Cătălin Păduraru

Editia I a VINARIUM – inițiativă de selecție a 100 de mari vinuri românești pentru 100 de ani de la Marea Unire – a fost dedicată comunicării valorii vinurilor românești către publicul autohton și străin, prin selectarea unui corp de 100 de “mari vinuri românești pentru 100 de ani de România Mare”. Astfel ia naștere prima selecție de vinuri românești reprezentative, iar prin implicarea în procesul de selecție a unor reprezentanți ai elitei naționale din diferite domenii (academic, business, artistic, diplomatic, sportiv) sunt atrași noi viitori ambasadori ai vinului românesc, care îl vor promova în țară și în străinătate.

01.06.2018

citeste mai mult>>>

Vinul.ro: Master of Wine Ana Sapungiu, în topul celor mai influente personalități ale vinului din Marea Britanie

Topul dat publicității anual de către prestigioasa publicație de specialitate Drinks Retailing News o plasează, anul acesta, pe românca Ana Sapungiu MW pe locul 30 în ierarhia celor mai influente persoane din piața britanică a vinului: “Sapungiu a urmat o cale neortodoxă către lumea vinului, importând un palet din țara ei natală, pe care l-a vândut ea însăși către angrosiști, ca parte a unui proiect la cursurile pentru MBA pe care le urma în Londra. Mai târziu, s-a alăturat companiei specializate Oddbins prin intermediul programului de training pentru manageri, unde și-a făcut loc în echipa de achizitori după o scurtă activitate la nivel de magazin. Sub conducerea directorului Ayo Akintola, i s-a dat libertatea de a explora limitele lumii vinului și de a căuta unele neoboșnuite din regiuni clasice, aducând astfel înapoi energia și entuziasmul descoperirilor care sunt specifice ofertei Oddbins”, scrie publicația britanică.

27.05.2018

citeste mai mult>>>

SuperVinuri: CĂTĂLIN PĂDURARU, despre „războaiele” vinului românesc: ”DEOCAMDATĂ AVEM PACE. Una care AMORȚEȘTE SIMȚURILE”

Există un embargou al vinului românesc? Avem vin de calitate produs exclusiv la noi în țară? Putem vorbi de oenoturism, de turism viticol în România? Și, în final, cât din piața vinului din afară ajunge, ca influențe, și pe piața vinului românesc? Câteva întrebări arzătoare la care am primit răspunsuri din partea cunoscutului om de vin Cătălin Păduraru. Recent, CEO-ul IWCB – Internațional Wine Contest Bucharest, cel mai important concurs de vinuri din Europa de Est, a avut curajul/nebunia de a aduce la noi în țară, printr-o traducere semnată de Radu Rizea, incitantul volum „Războaiele Vinului” – Blestemul Blue Nun, Miracolul Two Buck Chuck și Războaiele Terroiriștilor. Cartea semnată de profesorul Mike Veseth, autorul blogului The Wine Economist, beneficiază de adaptarea de specialitate a lui Cătălin Păduraru.

23.03.2018

citeste mai mult>>>

  • Terms and conditions
  • Privacy policy
  • Contact
News
  • VINARIUM at Start, Ploiesti May 21st 2025 May 21, 2025
  • Bucharest, April 16 2025 April 17, 2025
  • SPECIAL PRIZES VINARIUM 2024 June 4, 2024
Facebook
Copyright © 2025 O.N.V.P.V.
We use cookies to ensure that we give you the best experience on our website. If you continue to use this site we will assume that you are happy with it.OkPrivacy policy