Inginer Oenolog cu o experiență de peste 25 de ani în industria vinului. Membru ADAR și degustător autorizat de vinuri. A lucrat cu și pentru brand-uri/producători de vin la nivel mondial: Antinori, Taittinger, Gallo, Freixenet, Peter Lehmann. În prezent Director General Via Viticola SRL și Coordonator al echipei de Oenologi al grupului Vintruvian Estates care deține cramele: Viticola Sarica Niculițel (producător al brandului Caii de la Letea), Crama deMatei (producător al brandului Prince Matei), Crama Mennini SRL.
Juriu VINARIUM 2023
Inginer. Absolvent al Facultății de Horticultura de la USAMV Bucuresti, absolventul programului de Master Tehnologii Performante, Management și Marketing Vitivinico, doctorand – în prezent, în cadrul aceleiași universități în sectorul de vinificație. Director Tehnic și Oenolog la Stațiunea de Cercetare Pietroasa.
Asociat cu industria alcoolului încă de la sfârșitul anilor ’90. A lucrat în cadrul companiilor producătoare de alcool la introducerea pe piața poloneză a diferitelor mărci de spirtoase. În prezent, este asociat cu Dom Wina.
Redactor-șef al Restauracja, o revistă bilunară dedicată restaurantelor, bucătarilor și industriei HoReCa din Polonia – www.e-restauracja.com. Jurnalist de vinuri, degustător de vinuri și comunicator de vinuri. Absolvent al Universității din Varșovia. În industria vinului de mai bine de cincisprezece ani. Pe parcursul anilor de carieră, jurat la mai multe concursuri de vinuri. Site-ul ei, www.pink-mode.com, este dedicat vinurilor rosé, stilului de viață rosé și promovării culturii vinului.
Diploma Națională de Oenologie – DNO. Master în dreptul, economia și managementul sectorului vitivinicol. Diploma WSET nivel 3. Expert în legislația vitivinicolă / DOP și IGP pentru vinuri și băuturi spirtoase. Jurat în concursuri pentru vinuri și băuturi spirtoase. Profesor asistent la Caucasian International University. Conferențiar – Oenologie și degustare de vinuri. Membru al “Georgian Wine State Tasting Commission”. Autor al manualului „Vinuri ecologice, biodinamice și naturale”.
Oenolog, somelier și expert în analiză senzorială. Analist de produse alimentare agricole perisabile. Tehnician în siguranța alimentară. Scriitoare și poetă, cu trei cărți publicate până în prezent. Educator calificat în domeniul vinurilor spumante spaniole, al vinurilor din Jerez și al vinurilor din Montilla-Moriles. Master în Sherry la González Byass. Delegat pentru Catalunya la AEPEV – Asociația spaniolă a jurnaliștilor și scriitorilor de vin. Membru al FIJEV (Federația Internațională a Jurnaliștilor și Scriitorilor de Vin).
Este absolvent de turism, are o diplomă postuniversitară în „Dezvoltare locală și regională” și deține un Master Business Administration în Managementul destinațiilor turistice. Este formator certificat IEFP. Predă la diverse instituții de învățământ profesional și superior în domeniile Turism, Gastronomie și Vin. Este „Madeira Wine Educator”, și, de asemenea, „Porto Wine Educator”. Este responsabil de promovarea produselor gastronomice și vinicole ale entității regionale de turism din Porto și din nordul Portugaliei, unde își desfășoară activitatea. Este coordonatorul tehnic al Wine Route and Enotourism în Porto și în nordul Portugaliei. Este un micro antreprenor, proprietar al singurului magazin de vinuri spumante portugheze din Portugalia. Este președintele Asociației profesioniștilor în turism din Portugalia. Este, de asemenea, președintele Abbot’s Gastronomic Confraternity. Este membru al Consiliului de marketing al Wine Commission of Trás-os-Montes Wines. Scrie articole de opinie pentru revista „O Escanção” despre vin, servicii de vin și gastronomie, și scrie, de asemenea, la revista „Vinho Grandes Escolhas” despre turismul viticol. Este, de asemenea, jurat pentru mai multe concursuri naționale și internaționale de vinuri.
Membru FIJEV (Federația Internațională a Jurnaliștilor și Scriitorilor de Vin). Expert OIV (Organizația Internațională a Viei și Vinului). Profesor al Camerei de Comerț spaniole din Madrid și jurnalist pentru Gourmets Spain (Ghidul de vinuri).
Mariam este oenolog și profesor la Universitatea Tehnică din Georgia (Facultatea de Agricultură, Departamentul de Enologie și Viticultură). Din 2008, este membră a Governmental Wine Testing Commission of Georgia. Are experiență ca membră în mai multe comisii de degustare din concursuri de vinuri internaționale și locale, organizate în Italia, Germania, Moldova și Georgia.
Este membru FIJEV (Federația Internațională a Jurnaliștilor și Scriitorilor de Vin). Jurnalist specializat în vinuri și băuturi spirtoase, degustător certificat Mundus Vini și ISW, consultant în domeniul vinurilor și educator. Participă la concursuri internaționale de vinuri și băuturi spirtoase de peste 20 de ani (Italia, Germania, Spania, Portugalia, etc.).