Profesor de Oenologie la Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară din Iași. Secretar științific al Comisiei de Oenologie din cadrul OIV. Degustător și delegat al OIV la numeroase concursuri internaționale de vinuri sub egida OIV. Degustător expert de vin din anul 1997. Membru corespondent al Academiei Române.
Juriu VINARIUM 2023
Președinte al ADAR (Asociația Degustătorilor de Vinuri Autorizați din România). inginer oenolog.
Inginer Oenolog cu o experiență de peste 25 de ani în industria vinului. Membru ADAR și degustător autorizat de vinuri. A lucrat cu și pentru brand-uri/producători de vin la nivel mondial: Antinori, Taittinger, Gallo, Freixenet, Peter Lehmann. În prezent Director General Via Viticola SRL și Coordonator al echipei de Oenologi al grupului Vintruvian Estates care deține cramele: Viticola Sarica Niculițel (producător al brandului Caii de la Letea), Crama deMatei (producător al brandului Prince Matei), Crama Mennini SRL.
Inginer. Absolvent al Facultății de Horticultura de la USAMV Bucuresti, absolventul programului de Master Tehnologii Performante, Management și Marketing Vitivinico, doctorand – în prezent, în cadrul aceleiași universități în sectorul de vinificație. Director Tehnic și Oenolog la Stațiunea de Cercetare Pietroasa.
Asociat cu industria alcoolului încă de la sfârșitul anilor ’90. A lucrat în cadrul companiilor producătoare de alcool la introducerea pe piața poloneză a diferitelor mărci de spirtoase. În prezent, este asociat cu Dom Wina.
Redactor-șef al Restauracja, o revistă bilunară dedicată restaurantelor, bucătarilor și industriei HoReCa din Polonia – www.e-restauracja.com. Jurnalist de vinuri, degustător de vinuri și comunicator de vinuri. Absolvent al Universității din Varșovia. În industria vinului de mai bine de cincisprezece ani. Pe parcursul anilor de carieră, jurat la mai multe concursuri de vinuri. Site-ul ei, www.pink-mode.com, este dedicat vinurilor rosé, stilului de viață rosé și promovării culturii vinului.
Diploma Națională de Oenologie – DNO. Master în dreptul, economia și managementul sectorului vitivinicol. Diploma WSET nivel 3. Expert în legislația vitivinicolă / DOP și IGP pentru vinuri și băuturi spirtoase. Jurat în concursuri pentru vinuri și băuturi spirtoase. Profesor asistent la Caucasian International University. Conferențiar – Oenologie și degustare de vinuri. Membru al “Georgian Wine State Tasting Commission”. Autor al manualului „Vinuri ecologice, biodinamice și naturale”.
Oenolog, somelier și expert în analiză senzorială. Analist de produse alimentare agricole perisabile. Tehnician în siguranța alimentară. Scriitoare și poetă, cu trei cărți publicate până în prezent. Educator calificat în domeniul vinurilor spumante spaniole, al vinurilor din Jerez și al vinurilor din Montilla-Moriles. Master în Sherry la González Byass. Delegat pentru Catalunya la AEPEV – Asociația spaniolă a jurnaliștilor și scriitorilor de vin. Membru al FIJEV (Federația Internațională a Jurnaliștilor și Scriitorilor de Vin).
Agostinho Peixoto este originar din orașul Braga, în nordul Portugaliei. Este licențiat în Turism, cu un masterat în „Dezvoltare Locală și Regională” și un MBA în Managementul Destinațiilor Turistice. Predă în mai multe instituții de învățământ profesional și superior, în domeniile Turism, Gastronomie și Vinuri. Este „Madeira Wine Educator”, „Certified Port Educator”, formator certificat de Institutul Portughez pentru Ocuparea Forței de Muncă și Formare Profesională. Coordonează departamentul de Gastronomie și Vinuri al Organizației Regionale de Turism Porto și Nordul Portugaliei, unde și activează. Este jurat în mai multe competiții naționale și internaționale de vinuri. Scrie pentru cea mai importantă revistă de vin din Portugalia – “Vinho Grandes Escolhas”, pe tema oenoturismului, și colaborează cu revista “O Escanção”, unde publică articole despre Turism, Gastronomie și Vinuri. Este Președintele Confreriei Gastronomice Abade, membru al Consiliului de Marketing al Comisiei de Vinuri Trás-os-Montes, și Vicepreședinte al Organizației Mondiale a Profesioniștilor în Turism. Este specializat în vinuri, în special în vinuri spumante. Mai presus de toate, este un pasionat de viață, vin, gastronomie și turism.
Membru FIJEV (Federația Internațională a Jurnaliștilor și Scriitorilor de Vin). Expert OIV (Organizația Internațională a Viei și Vinului). Profesor al Camerei de Comerț spaniole din Madrid și jurnalist pentru Gourmets Spain (Ghidul de vinuri).