Profesor de Oenologie la Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară din Iași. Secretar științific al Comisiei de Oenologie din cadrul OIV. Degustător și delegat al OIV la numeroase concursuri internaționale de vinuri sub egida OIV. Degustător expert de vin din anul 1997. Membru corespondent al Academiei Române.
Juriu VINARIUM 2021
Președinte al ADAR (Asociația Degustătorilor de Vinuri Autorizați din România). inginer oenolog.
A studiat Viticultură și Enologie la Universitatea din Udine, Italia. A facut stagii de pregătire și a lucrat în Valpolicella, Montalcino și Collio. Este Degustător autorizat ONAV, Italia.
Atras de cultura vinului, a obținut un Certificat de Somelier în 1987. În 1994 a câștigat International Culinary Prize „Paul Louis Messonier”. În 1990, Bruno va obține BP Sommelier Diploma cu cele mai mari credite, după 2 ani întregi de studii într-una dintre cele mai apreciate școli de ospitalitate din Franța la Tain-l’Hermitage. Mileniul îl va încununa „Maître Sommelier” al UDSF (Union de la Sommellerie Française). A absolvit „Bar and Cocktail Diploma” la Hughes Hospitality Schools din Surfer Paradise, Australia. În calitate de președinte al Asociației Monaco Sommelier și trezorier adjunct al ASI, Bruno a judecat, de asemenea, în multe competiții timp de o perioadă bună de ani, fiind între timp numit Sommelier șef al Monte-Carlo Sporting Club, Casino și activități de catering din întreaga stațiune SBM. În 2017 a promovat WSET Level 3 Award in Wines. El a obținut certificarea ASI în 2018. În 2021 a absolvit certificarea de somelier sake în cadrul Sake sommelier association. El a devenit Wine referent și șeful Wine Think Tank pentru Monte-Carlo SBM Resort.
După o experiență de 16 de ani în Italia, unde a lucrat pentru crame din Piemonte și Lombardia, în 1998 a sosit în România. În anul 2000, a descoperit Negru de Dragășani în stațiunea de cercetare de la Dragășani și după ce a observat rezultatele a adus soiul în Dealu Mare. Începând din anul 2008, Fiorenzo este co-acționar al VITIS Metamorfosis, o investiție a familiei Antinori în România.
Anne-Wies a obținut diploma Register Vinoloog de la Wine Academy® din Țările de Jos, după care a absolvit cu succes WSET Diploma level 4 și a obținut titlul de Weinakademiker cu teza sa despre „Dezvoltarea și viitorul turismului vitivinicol în Transilvania”. Este membră a „Verenigde Vinologen Nederland” (United Wine Specialists of The Netherlands), a FIJEV (Federația Internațională a Jurnaliștilor și Scriitorilor de Vin) și a Circle of Wine Writers. Își împărtășește cu pasiune părerile și cunoștințele despre vin și mâncare pe propriul site Anne-Wies.nl, precum și în calitate de scriitor invitat pe alte câteva site-uri despre vin și gastronomie.
Nominalizată la Wine Travel Awards 2025 în categoria „Wine & Food Influencer – Expert Opinion & The Brightest Journey”.
Conferențiar, Director al Laboratorului de Oenologie și Chimie Aplicată al Facultății de Știinte din Cadrul Universității Reims Champagne-Ardenne (URCA). Doctor și conducător de cercetări în Biochimie și Biologie Moleculară. Specializat în analiza și controlul musturilor de vin și a vinurilor, biochimia vinului, analiza senzorială, statistică, prezentarea terroir-urilor, practica oenologică. 87 de lucrări de cercetare publicate în reviste internaționale și aproape 50 de comunicari stiintifice prezentate la sesiuni regionale sau internaționale. Formator pentru concursul internațional « Effervescents du Monde » înca de la înființare.
Expert în piața vinului și vinificator șef pentru crame din Bulgaria și Turcia. Membru al Uniunii Oenologilor din Bulgaria. Jurat în multiple concursuri internaționale de vin. Expert în oenologie și viticultură.
Critic de vin și redactor-șef al revistei de vinuri „Ferment”. Contribuitor la www.winicjatywa.pl. În lumea vinului din 1998, autor al cărților de vinuri, traduceri și documentare TV; jurat în mai multe concursuri internaționale de vin.