Neslihan Ivit este Coordonatoarea Comisiei de Oenologie și Metode de Analiză din cadrul Organizației Internaționale a Viei și Vinului (OIV). Ea gestionează activitățile științifice și de standardizare ale OIV în cadrul Comisiei de oenologie, al Subcomisiei de metode de analiză și al grupurilor de experți în tehnologie, microbiologie și specificații ale produselor oenologice. Neslihan este o profesionistă în domeniul vinului, cu experiență de lucru internațională în numeroase țări producătoare de struguri și vin. A lucrat ca oenolog în Franța, Spania, Chile, Turcia și SUA. În Canada, a lucrat ca specialist în vinificație și inovare, oferind servicii de consultanță pentru cramele locale din provincia Nova Scotia.
Juriu VINARIUM 2024
Mihai Popescu este un profesionist experimentat în domeniul vinului, cu o diplomă WSET Nivel 4 și experiență de patru ani ca jurat la Sélections Mondiales des Vins Canada. Mihai a co-fondat Salon des Vins Roumains Montréal, organizând primul târg de vinuri românești din America de Nord și promovând peste 100 de vinuri românești în Canada. În calitate de consultant în domeniul vinurilor , gestionează vânzările pentru mărci românești renumite în rețeaua monopolului de vinuri SAQ.
Este Master of Wine din 2017. Locuiește în Oslo, Norvegia. A început să lucreze în domeniul vinului în 2005 pentru Pernod Ricard și a continuat să lucreze pentru unii dintre principalii importatori de vinuri din Norvegia, deopotrivă cu branduri globale și cu vinuri premium. În 2015, a fondat compania Heyday Wines împreună cu Anora, cel mai important grup de vinuri din Scandinavia, unde este director general. În 2023, a devenit Certified Cava Educator (The Regulatory Board of Cava) și a absolvit The Advanced Course of Jerez (The Regulatory Council of Jerez). Pe lângă activitatea sa zilnică de importator de vinuri, Aina este și jurnalistă independentă, scriind pentru unele dintre cele mai mari instituții media din Norvegia.
Inginer Oenolog cu o experiență de peste 25 de ani în industria vinului. Membru ADAR și degustător autorizat de vinuri. A lucrat cu și pentru brand-uri/producători de vin la nivel mondial: Antinori, Taittinger, Gallo, Freixenet, Peter Lehmann. În prezent Director General Via Viticola SRL și Coordonator al echipei de Oenologi al grupului Vintruvian Estates care deține cramele: Viticola Sarica Niculițel (producător al brandului Caii de la Letea), Crama deMatei (producător al brandului Prince Matei), Crama Mennini SRL.
Inginer. Absolvent al Facultății de Horticultura de la USAMV Bucuresti, absolventul programului de Master Tehnologii Performante, Management și Marketing Vitivinico, doctorand – în prezent, în cadrul aceleiași universități în sectorul de vinificație. Director Tehnic și Oenolog la Stațiunea de Cercetare Pietroasa.
Oenolog, somelier și expert în analiză senzorială. Analist de produse alimentare agricole perisabile. Tehnician în siguranța alimentară. Scriitoare și poetă, cu trei cărți publicate până în prezent. Educator calificat în domeniul vinurilor spumante spaniole, al vinurilor din Jerez și al vinurilor din Montilla-Moriles. Master în Sherry la González Byass. Delegat pentru Catalunya la AEPEV – Asociația spaniolă a jurnaliștilor și scriitorilor de vin. Membru al FIJEV (Federația Internațională a Jurnaliștilor și Scriitorilor de Vin).
Agostinho Peixoto este originar din orașul Braga, în nordul Portugaliei. Este licențiat în Turism, cu un masterat în „Dezvoltare Locală și Regională” și un MBA în Managementul Destinațiilor Turistice. Predă în mai multe instituții de învățământ profesional și superior, în domeniile Turism, Gastronomie și Vinuri. Este „Madeira Wine Educator”, „Certified Port Educator”, formator certificat de Institutul Portughez pentru Ocuparea Forței de Muncă și Formare Profesională. Coordonează departamentul de Gastronomie și Vinuri al Organizației Regionale de Turism Porto și Nordul Portugaliei, unde și activează. Este jurat în mai multe competiții naționale și internaționale de vinuri. Scrie pentru cea mai importantă revistă de vin din Portugalia – “Vinho Grandes Escolhas”, pe tema oenoturismului, și colaborează cu revista “O Escanção”, unde publică articole despre Turism, Gastronomie și Vinuri. Este Președintele Confreriei Gastronomice Abade, membru al Consiliului de Marketing al Comisiei de Vinuri Trás-os-Montes, și Vicepreședinte al Organizației Mondiale a Profesioniștilor în Turism. Este specializat în vinuri, în special în vinuri spumante. Mai presus de toate, este un pasionat de viață, vin, gastronomie și turism.
Vicepreședinte al orașului Anadia. Președinte al drumului vinului din regiunea Bairrada, din 2006 până în 2021. În prezent președinte al Wine Routes of Portugal și președinte al General Assembly of the World Wine Tourism Association. Partener DWM în coordonarea Portugal Wine Trophy și membru al juriului mai multor concursuri de vinuri portugheze și internaționale (Italia, Germania, Franța, Spania și Coreea de Sud).
Are o specializare în Tehnici de laborator de analiză fizico-chimică. În 2011, a terminat Facultatea de Ingineria Mediului. Are un masterat în Inginerie în Viticultură și Enologie / Vinifera Euromaster, de la Instituto Superior de Agronomia (Universitatea din Lisabona). În 2012 a fondat proiectul de „Casal Martins”, unde până în prezent, pe lângă management, îndeplinește sarcini tehnice în domeniul oenologiei. Este, de asemenea, formator și profesor. Cu o activitate intensă în Associação dos Escanções de Portugal (Asociația națională de somelieri), este degustător oficial al Comitetului de degustare din cadrul Tejo Region Certification Wine Entity.
Anne-Wies a obținut diploma Register Vinoloog de la Wine Academy® din Țările de Jos, după care a absolvit cu succes WSET Diploma level 4 și a obținut titlul de Weinakademiker cu teza sa despre „Dezvoltarea și viitorul turismului vitivinicol în Transilvania”. Este membră a „Verenigde Vinologen Nederland” (United Wine Specialists of The Netherlands), a FIJEV (Federația Internațională a Jurnaliștilor și Scriitorilor de Vin) și a Circle of Wine Writers. Își împărtășește cu pasiune părerile și cunoștințele despre vin și mâncare pe propriul site Anne-Wies.nl, precum și în calitate de scriitor invitat pe alte câteva site-uri despre vin și gastronomie.
Nominalizată la Wine Travel Awards 2025 în categoria „Wine & Food Influencer – Expert Opinion & The Brightest Journey”.