International Wine Contest Bucharest
26 to 29 May

IWCB Cele mai noi pagini din IWCB Romanian English French German Italian Spanish
Home

Newsletter IWCB
Downloads IWCB


Valdo Invest

Toyota

Aqua Carpatica

Amorim

Press 2014

IWCB Campaign

CATAVENCII #18
CATAVENCII #19
CATAVENCII #20

Cosmintudoran.ro: IWCB 2014

Pentru mine a fost al treilea concurs de vinuri la care am participat, al doilea în calitate de jurat. E peste ce m-as fi asteptat, si, cu sustinerea organizatorilor (carora le ramân îndatorat), experienta de a fi pus la acelasi loc si în aceeasi functie cu juratii / degustatori profesionisti, este mai mult decât onoranta.

4th of June 2014

read more>>>

Vinul.ro: Laureatii IWCB 2014

Marti, 3 iunie, la Biblioteca Nationala a Romaniei, a avut loc Gala IWCB 2014, in cadrul careia s-au dezvaluit castigatorii concursului si s-au acordat medaliile. Misiunea juriului, format din specialisti internationali din domeniul vinului, nu a fost deloc usoara, probele care au intrat in concurs fiind nu mai putine de 712, din 19 tari

4th of June 2014

read more>>>

LANDMARKS IWCB 2014

We have the pleasure to announce you some important data regarding the results within International Wine Contest Bucharest 2014 (IWCB 2014), contest organized under the patronage of the International Organization of Vine and Wine (OIV), during the 22 th – 25th May 2014 at the Romanian National Library.

2nd of June 2014

read more>>>

Realitatea.md: Vinurile din Moldova, apreciate în lume: 9 medalii de aur si 28 de argint la "International Wine Contest Bucharest 2014"

Participarea la acest concurs a fost organizata de "Oficiul National al Viei si Vinului" din Moldova. În total, au participat 19 tari. Companiile vinicole din Republica Moldova au participat cu 108 probe si au obtinut 9 medalii de aur si 28 medalii de argint, din totalul de 225 de medalii înmânate.

2nd of June 2014

read more>>>

Publika.md: Vinurile moldovenesti - vedetele "International Wine Contest Bucharest 2014"

9 medalii de aur si 28 de argint au obtinut vinificatorii moldoveni la prestigiosul concurs specializat "International Wine Contest Bucharest 2014" ce a avut loc între 22 si 25 mai la Bucuresti. Potrivit unui comunicat al "Oficiului National al viei si vinului", alte 56 de vinuri au reusit sa ia punctajul necesar

2nd of June 2014

read more>>>

Ziare.com: Cel mai bun vin a fost desemnat la Bucuresti. Tu cum sarbatoresti?

Cauti un vin bun pentru o ocazie speciala? Criticul de vin Catalin Paduraru si echipa sa de la International Wine Contest Bucuresti 2014 tocmai au desemnat cele mai bune vinuri. "Vinurile romanesti sunt din ce in ce mai bune", declara expertul, inca de la inceputul concursului, pentru Business24.

31st of May 2014

read more>>>

Business24.ro: Cel mai bun vin a fost desemnat la Bucuresti. Tu cu ce sarbatoresti?

Criticul de vin Catalin Paduraru si echipa sa de la International Wine Contest Bucuresti 2014 tocmai au desemnat cele mai bune vinuri. "Vinurile romanesti sunt din ce in ce mai bune", declara expertul, inca de la inceputul concursului, pentru Business24.

31st of May 2014

read more>>>

Winetaste.it: Lo Stato Della Viticoltura Di Romania Raccontata Dal Prof. Dan Boboc

Il Professore dell’Università di Bucarest, Dan Boboc ci spiega la situazione attuale della vitivinicoltura in Romania, con le possibilità concrete di importazione. Il Concorso International Wine Contest di Bucarest è un valido strumento di penetrazione in quei mercati dell’est.

29th of May 2014

read more>>>

Actmedia.eu: MADR's Gaman: IWCB 2014 proves EU funds were properly steered

IWCB 2014, the Bucharest international wine competition, is an opportunity for Romania to prove that European funds for its vine growing and wine making have been properly steered in the interest of the sector, Secretary General with Agriculture and Rural Development Ministry (MADR) Virgil Laurentiu Gaman said Thursday. 'This is an opportunity for Romania to prove that ...

27th of May 2014

read more>>>

Lucruribune.blogspot.ro: Impresii de la IWCB

Am fost si la IWCB. E primul concurs sub obladuirea OIV la care particip. Formal e mai riguros, daca comparam cu Premiile Vinul.ro, de exemplu. Apoi, la acesta din urma, cheia zilei era data juratilor imediat dupa incheierea zilei. La IWCB, din pricini care tin de regulamentul OIV, cel putin asa am inteles, nu s-a intamplat astfel. Sigur, probele (peste 700!) au fost desecretizate la un moment dat, dupa plecarea mea, asa ca nu va pot da niste nume si niste punctaje, dar sunt sigur ca ceilalti bloggeri din panelul paralel vor publica informatiile asteptate.

26th of May 2014

read more>>>

Agroinfo.ro: Peste 700 de vinuri au fost înscrise în concursul IWCB 2014

In acest an, numarul total de probe înscrise în concursul International Wine Contest Bucharest 2014 este de 719, în cre?tere cu 33% fa?a de anul trecut. Potrivit lui Catalin Paduraru, ceo IWCB 2014, 45% din totalul probelor sunt strainee întrucât19 ?ari au înscris probe în concurs iar anul acesta au sosit, în premiera, probe din China.

23rd of May 2014

read more>>>

Business24.ro: Invata de la experti cum trebuie pastrat vinul

Daca esti un admirator al vinurilor fine si ti-ai amenajat propria vinoteca sau pur si simplu ai un loc al tau, in bar, bucatarie sau in camera de hobby, unde vrei sa pastrezi cele mai bune si mai pretioase sticle, trebuie sa stii cateva lucruri de baza despre depozitarea vinului.

24th of May 2014

read more>>>

Gazetadeagricultura.info: Concursul International de Vinuri Bucuresti 2014 - IWCB 2014

Consumul de vin de pe palierul 'mediu' si 'plus' este foarte apropiat de consumul din orice piata matura. Restrangerea suprafetelor cu hibrid, disparitia obiceiului de vinificare empirica, controlul legii in ceea ce priveste falsul, insusirea cunostintelor despre vinul de calitate, cresterea influentei IWCB, va face ca tiparul de consum sa se modifice si catre baza, chiar achizitorii de vin devenind cei care filtreaza din ce in ce mai bine in selectie, vinurile de valoare, spre a le oferi in piata.

24th of May 2014

read more>>>

Agerpres.ro: Numarul probelor înscrise în concursul IWCB 2014 a ajuns la 719, în crestere cu 33%

Potrivit acestuia, 19 tari au înscris probe în concurs iar anul acesta au sosit, în premiera, probe din China. Catalin Paduraru sustine ca jurizarea se realizeaza cu 4 comisii a câte 5 jurati (3 straini si 2 români). Numarul juratilor este 21, din care 12 straini, iar 4 dintre juratii straini sunt pentru a doua oara consecutiv în România la IWCB. Juratii straini au o experienta consistenta în actul jurizarii, fiind prezenti în diferite concursuri internationale.

22nd of May 2014

read more>>>

Ziare.com: Invata de la experti cum trebuie pastrat vinul

Daca esti un admirator al vinurilor fine si ti-ai amenajat propria vinoteca sau pur si simplu ai un loc al tau, in bar, bucatarie sau in camera de hobby, unde vrei sa pastrezi cele mai bune si mai pretioase sticle, trebuie sa stii cateva lucruri de baza despre depozitarea vinului.

24th of May 2014

read more>>>

Culinar.ro: Anul acesta, International Wine Contest Bucharest a ajuns la a XI-a editie!

Vinurile medaliate la IWCB sunt rezultatele jurizarii expertilor straini si romani a peste 700 probe degustate. Specialisti din toata lumea dau verdictul: vinurile valoroase poarta pe sticla medaliile Concursului International de Vinuri Bucuresti ~ International Wine Contest Bucharest.

16th of May 2014

read more>>>

Rol.ro: Anul acesta, International Wine Contest Bucharest a ajuns la a XI-a editie!

Vinurile medaliate la IWCB sunt rezultatele jurizarii expertilor straini si romani a peste 700 probe degustate. Specialisti din toata lumea dau verdictul: vinurile valoroase poarta pe sticla medaliile Concursului International de Vinuri Bucuresti ~ International Wine Contest Bucharest.

15th of May 2014

read more>>>

Divahair.ro: International Wine Contest Bucharest a ajuns la a XI-a editie!

Anul acesta, pe 22-25 mai, Concursul International de Vinuri Bucuresti ajunge la a XI-a editie, fiind unul dintre cele mai influente concursuri din Europa Centrala si de Est. Vinurile medaliate la IWCB sunt rezultatele jurizarii expertilor straini si romani a peste 700 probe degustate. Specialisti din toata lumea dau verdictul: vinurile valoroase poarta pe sticla medaliile Concursului International de Vinuri Bucuresti - International Wine Contest Bucharest.

15th of May 2014

read more>>>

Manager.ro: Anul acesta, International Wine Contest Bucharest a ajuns la a XI-a editie!

Anul acesta, pe 22-25 mai, Concursul International de Vinuri Bucuresti ajunge la a XI-a editie, fiind unul dintre cele mai influente concursuri din Europa Centrala si de Est. Vinurile medaliate la IWCB sunt rezultatele jurizarii expertilor straini si romani a peste 700 probe degustate.

15th of May 2014

read more>>>

Business24.ro: Stii sa alegi un vin bun? Invata de la specialisti!

Pentru a invata sa apreciezi cu adevarat rafinamentul vinului, dar si pentru a-ti surprinde prietenii sau partenerii de afaceri cu alegeri inspirate, trebuie sa inveti cateva lucruri de baza despre aceasta bautura, care te vor ajuta sa te bucuri asa cum trebuie de ea.

1th of May 2014

read more>>>

Etransmedia.ro: De vita româneasca (1)

Despre vii, numai de bine...Cât despre vin, cine ar îndrazni sa-l vorbeasca de rau? Aflam de el imediat dupa Geneza, când patriarhul Noe, scapat de stihiilepotopului, se dedica agriculturii

22nd of March 2014

read more>>>

Ziare.com: Vinul potrivit pentru masa de Paste

Tipul de vin "asortat" bucatelor difera, in functie de tipul de carne pe care ai ales sa il prepari pentru masa de Paste.

20th of April 2014

read more>>>

Business24.ro: Vinul potrivit pentru masa de Paste. Despre toate gusturile, cu Catalin Paduraru

Tipul de vin "asortat" bucatelor difera, in functie de tipul de carne pe care ai ales sa il prepari pentru masa de Paste. Daca alegi clasica friptura de miel, atunci poti alege un vin rosu, dar nu oricare, sustine Catalin Paduraru, critic de vin si CEO al concursului International Wine Contest Bucharest.

19th of April 2014

read more>>>

Globalwineandspirits.com: 10 AWARD-WINNING WINES SCORE BETTER THAN 96/100 AT THE LYON INTERNATIONAL COMPETITION!

The 5th edition of the Lyon International Competition was held on Saturday, 5 April 2014, at the Cité Internationale. It was an opportunity for experts to select and acknowledge the world’s best wines.

18th of April 2014

read more>>>

Bulgarianwine.radevtrade.com: International Wine Contest Bucharest – May 2014

The International Wine Contest Bucharest is organized upon initiative of the National Office for Vine and Vitivinicultural Products (ONVPV), through Association of Authorized Tasters Romania (ADAR) in partnership with ASER. Wineconsulting.

18th of April 2014

read more>>>

Business24.ro: Stii sa alegi cel mai bun vin din Romania ultimilor 30 de ani?

Tamaioasa Romaneasca din 1988, alaturi de un un Cabernet Sauvignon Samburesti 1986 sau o Busuioaca de Bohotin 1996 se numra printre cele mai bune vinuri din Romania din ultimii 30 de ani. Nu exista, insa, "cele mai bune soiuri", pentru ca tocmai diversitatea face minunata aceasta lume a vinului.

13rd of April 2014

read more>>>

Bonchef.ro: International Wine Contest Bucharest 2014

Edi?ia a XI-a a Concursului International de Vinuri Bucuresti, desfasurat sub egida Organizatiei Internationale a Viei si Vinului, va avea loc în perioada 22-25 mai 2014.

18th of April 2014

read more>>>

Ristorazionecatering.it.ro: Vini italiani che guardano all’Est

Concorsi attraversano l’Europa, aprendo le porte anche a nuovi potenziali mercati per il vino italiano. È il caso dell’11° edizione del Concorso Internazionale Bucarest-Romania 2014 (I.W.C.B.) che si svolge dal 22 al 25 maggio.

4th of April 2014

read more>>>

Beveragetradenetwork.com: International Wine Contest Bucharest

The International Wine Contest Bucharest 2014 is organized upon initiative of the National Office for Vine and Vitivinicultural Products (ONVPV), through Association of Authorized Tasters Romania (ADAR) in partnership with ASER.

4th of April 2014

read more>>>

Business24.ro: Catalin Paduraru, despre vinuri din toate colturile lumii premiate-n Bucuresti

Catalin Paduraru, critic de vin si CEO al concursului International Wine Contest Bucharest, vorbeste despre concursul care onoreaza Romania de ani de zile. Anual, vinuri din intreaga lume concureaza "in orb", la Bucuresti, pentru medaliile IWCB.

29th of March 2014

read more>>>

Oenolog.ro: The Most Important International Wine Contest in Romania

The International Wine Contest Bucharest 2014 is organized upon initiative of the National Office for Vine and Vitivinicultural Products (ONVPV), through Association of Authorized Tasters Romania (ADAR) in partnership with ASER. Wineconsulting. IWCB 2014 will be held by the Ministry of Agriculture and Rural Development of Romania (MARD.), and under the Patronage of the International Organization of Vine and Wine (OIV), being the XI edition over the past years recognized by such an inter-governmental Forum, numbering over 45 wine consuming and producing countries worldwide.

12nd of March 2014

read more >>>

Subscribe to our newsletter

ORGANIZERS
ONVPV
 
         

MAIN MEDIA PARTNERS


gws

VINUL.ro